Târgul de Cariere din Sibiu – ediţia de primăvară

Compania GESS Engineering a fost din nou prezentă la Târgul de Cariere din Sibiu, ediția de primavară, unde colegii noștri au fost foarte activi și au prezentat toate pozițiile deschise din cadrul companiei tuturor celor interesați.
.

Fiind o companie aflată în plină dezvoltare și expansiune, cu o experiență deja construită și consolidată în domeniul Software & Technology, GESS Engineering își dorește să creeze o cultură organizațională, un mediu de lucru și o echipă bazate în primul rând pe pasiunea membrilor ei, pe sprijin reciproc și pe evoluția personală și de grup.

Acesta a fost unul dintre mesajele pe care ne-am dorit să le transmitem prin prezența și activitatea noastră la acest târg: că suntem o echipă puternică de profesioniști și specialiști pasionați de tehnologie și de ceea ce facem, și căutăm oameni la fel ca noi, pentru a ni se alătura și a crește împreună mai departe.

.

Un număr de peste 10.000 de locuri de muncă au fost disponibile la ediţia de primăvară a Târgului de Cariere, la Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu, au anunţat organizatorii. La evenimentul din 10 & 11 martie, peste 30 de companii au prezentat, timp de două zile, oportunităţile de carieră în faţa a circa 1.500 de vizitatori, în baza estimărilor organizatorilor.

Statistica din 2022 arată interesul tinerilor absolvenţilor pentru a-şi găsi un loc de muncă. Astfel, aproximativ 40% dintre participanţii sunt studenţi.

La polul opus, aproape un sfert (25%) dintre participanţi sunt profesionişti cu o experienţă de peste cinci ani în căutarea unor noi rute de dezvoltare în carieră. În acelaşi timp, circa 60% dintre cei prezenţi au vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, ceea ce arată că persoanele tinere sunt cele mai deschise pentru acest tip de eveniment.

În topul domeniilor căutate, anul trecut, de către vizitatorii de la Târgul de Cariere la nivel naţional se află IT & Comunicaţii, Inginerie şi Marketing, urmate de domeniul Financiar, Resurse Umane şi Medicină, Sănătate sau Psihoterapie.

Târgul de Cariere este cea mai mare reţea de evenimente de carieră din România şi Republica Moldova, cu un istoric de peste 17 ani, ce reuneşte sute de angajatori şi mii de candidaţi de două ori pe an, în sezonul de primăvară şi cel de toamnă.Leave a Reply